Volunteering in Kampen > Kampen Deeds > De Nieuwe Oost | Wintertuin > Overijssel Verwoord - Lezen met de Sterren

This is a past deed

Overijssel Verwoord - Lezen met de Sterren

Teaching
Coaching
Escorting
Managing people
Teamwork
Reading & Writing
Talking to others
Listening
Dutch

This is a past deed

Begeleider leesshops

Op 25 maart gaan we met scholieren van twee middelbare scholen in Kampen en Raalte in gesprek over het boek Wanneer de mieren schreeuwen van Alex Boogers. Door middel van interactieve ‘leesshops’ willen we de scholieren in aanraking laten komen met en laten nadenken over literatuur. Op deze dag begeleid je één van de leesshops (± 45 minuten), waaraan ongeveer 15 scholieren van 4HAVO en/of 5VWO meedoen.


Let op: de leesshops vinden in de ochtend en middag plaats. Hou hier rekening mee. Uiteraard zorgen wij voor passend vervoer. 

About De Nieuwe Oost | Wintertuin

Wij zijn De Nieuwe Oost, een onbegrensd productiehuis in Oost-Nederland. Wij zijn er voor makers: voor theatermakers, choreografen, schrijvers en muzikanten. Of je het nu kunst of cultuur noemt en of je dat met of zonder hoofdletters schrijft, het gaat er ons om dat het anderen raakt, dat het jou raakt. Daarom ondersteunen we makers die groot durven dromen en de stappen willen zetten om die dromen waar te maken.

Wij bieden een plek waar mag worden geëxperimenteerd en een platform waar makers elkaar kunnen ontmoeten. We coachen ze bij de ontwikkeling van een zelfstandig beroepspraktijk. Niet gedacht vanuit de afzonderlijke disciplines, maar vanuit de ambitie om te creëren en de drang om te vernieuwen. Wij denken niet in hokjes.

Onze makers staan middenin de samenleving. Ze geven workshops in asielzoekerscentra, verzorgingshuizen en op scholen. Ook organiseren we makersmeet-ups, open repetities, debatten met wetenschappers en maatschappelijke organisaties. We publiceren boeken, releasen muziek en bedenken, maken en organiseren festivals, voorstellingen en concerten.

We zijn nieuw maar niet zonder geschiedenis. De Nieuwe Oost is ontstaan uit de drie succesvolle productiehuizen in Oost-Nederland: Generale Oost uit Arnhem, productiehuis Oost-Nederland uit Deventer en Wintertuin uit Nijmegen. Samen hebben we een enorm netwerk en de slagkracht om te doen waar we voor staan: onderzoekende, onbegrensde kunstenaars de ruimte geven. Want zij zijn de smaakmakers van de toekomst.
Translate deeds to English