Volunteering in Zwolle > Zwolle Deeds > De Nieuwe Oost | Wintertuin > Vrijwilligers gezocht voor Groot Boeken- & Verhalenbal

This is a past deed

Vrijwilligers gezocht voor Groot Boeken- & Verhalenbal

Teaching
Catering
Support work
Managing people
Reading & Writing
Listening
Dutch

This is a past deed

Tijdens de Boekenweek sluiten we de eerste editie van Overijssel Verwoord af. We gaan Lezen met de Sterren op diverse middelbare scholen en vieren in Odeon (Zwolle) de literatuur tijdens het Groot Boeken- & Verhalenbal. Dit alles kan echter niet plaatsvinden zonder de hulp van vrijwilligers!


We zoeken daarom een aantal vrijwilligers die ons ondersteunen tijdens de uitvoer van deze activiteiten. Heb jij zin om met ons deze fantastische avond te organiseren? Ben jij dat manusje-van-alles die ons kan helpen? Heb je een passie voor literatuur en draag je deze graag over? Ben jij de gastvrije gastheer/-vrouw die onze gasten welkom heet? Mail dan naar [email protected]!


Functiebeschrijvingen

Ticketing en kaartcontrole

Als ticketing en kaartcontrole-vrijwilliger ben je het gezicht van het Boeken- en Verhalenbal. Je verwelkomt onze bezoekers, helpt hen aan een toegangsticket, wijst hen de weg en beantwoordt waar nodig vragen. Op rustige momenten is er tijd om het programma te bezoeken.

 

Garderobe

Je neemt jassen aan en overhandigt deze weer als onze bezoekers naar huis gaan. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat onze bezoekers met een nóg grotere lach naar huis gaan. Bijkomend voordeel: op rustige momenten is er tijd om het programma te bezoeken!

 

Zaalwacht

Als zaalwacht draag je bij aan een rustig verloop van het programma. In nauwe

samenwerking met de regisseur zorg je ervoor dat bezoekers rustig de zaal ingaan of

verlaten. Uiteraard maak je veel van het programma mee!


Artiestenbegeleiding

Je ontvangt onze gasten bij aankomst in de Vereeniging, maakt hen wegwijs in het

gebouw en zorgt ervoor dat ze weten wie de regie doet in de zaal waar zij optreden. Je

staat dus als schakel in tussen organisatie en artiest!


Artiestenfoyer

De artiestenfoyer is de plek waar personeel en artiesten samenkomen. Men kan er

drankjes drinken, wat eten, even uitrusten en wachten op het optreden. Na binnenkomst

worden artiesten eerst hier naartoe gebracht. Het is een gezellige plek, eigenlijk ons

backstage festivalcentrum. Jij zorgt ervoor dat de foyer een fijne plek is waar artiesten

voor en na hun optreden prettig kunnen vertoeven en een hapje en drankje kunnen

nemen.


Bookstore Wintertuin

Op het festival is er natuurlijk een boekwinkel te vinden van Wintertuin. We geven hier

onze eigen boeken uit. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden

om te verkopen en nieuwsgierig zijn naar onze bezoekers en onze uitgaven.

About De Nieuwe Oost | Wintertuin

Wij zijn De Nieuwe Oost, een onbegrensd productiehuis in Oost-Nederland. Wij zijn er voor makers: voor theatermakers, choreografen, schrijvers en muzikanten. Of je het nu kunst of cultuur noemt en of je dat met of zonder hoofdletters schrijft, het gaat er ons om dat het anderen raakt, dat het jou raakt. Daarom ondersteunen we makers die groot durven dromen en de stappen willen zetten om die dromen waar te maken.

Wij bieden een plek waar mag worden geëxperimenteerd en een platform waar makers elkaar kunnen ontmoeten. We coachen ze bij de ontwikkeling van een zelfstandig beroepspraktijk. Niet gedacht vanuit de afzonderlijke disciplines, maar vanuit de ambitie om te creëren en de drang om te vernieuwen. Wij denken niet in hokjes.

Onze makers staan middenin de samenleving. Ze geven workshops in asielzoekerscentra, verzorgingshuizen en op scholen. Ook organiseren we makersmeet-ups, open repetities, debatten met wetenschappers en maatschappelijke organisaties. We publiceren boeken, releasen muziek en bedenken, maken en organiseren festivals, voorstellingen en concerten.

We zijn nieuw maar niet zonder geschiedenis. De Nieuwe Oost is ontstaan uit de drie succesvolle productiehuizen in Oost-Nederland: Generale Oost uit Arnhem, productiehuis Oost-Nederland uit Deventer en Wintertuin uit Nijmegen. Samen hebben we een enorm netwerk en de slagkracht om te doen waar we voor staan: onderzoekende, onbegrensde kunstenaars de ruimte geven. Want zij zijn de smaakmakers van de toekomst.
Translate deeds to English