Creatief goed doen bij Kunstbende Festival 2018

Geschreven door Louise de Sadeleer

Floor is al 5 jaar werkzaam bij Red Bull binnen het Operations team, maar ons vertelde ze dat ze met haar kunstopleiding zelden iets deed op werkvlak. Het was dan ook met dit in het achterhoofd dat ze zich via Deedmob aanmeldde bij De Kunstbende om een namiddag te helpen bij het opzetten van een expositie. Het ging om een kunstwedstrijd tussen 12 jonge mensen, uit 12 Nederlandse provincies: van Friesland tot Zeeland. “Ik vond het een leuk idee om mijn expertise in de kunst nog eens keer te gebruiken. Het was best verrassend om te zien dat er op Deedmob méér stond dan de ‘typische’ vrijwilligersactiviteiten.”

Een vrijwilligersactiviteit moet je liggen, dan pas kan je er echt van genieten. Floor vertelde ons dat de rustige sfeer op de dag vóór de wedstrijd goed bij haar pastte, aangezien ze de tijd kreeg om op een zelfstandige manier de kunstwerken in te delen. “De manier waarop een kunstwerk word opgehangen kan het echt maken of breken. Ik kan me echter voorstellen dat men al snel denkt: “Oh, dat hangt wel goed”, maar dat is lang niet altijd het geval!”

Een band met andere vrijwilligers en begeleiders ontwikkelt men al snel. Na afloop stelde de begeleiders bij De Kunstbende voor of Floor wou blijven avondeten en gaven ze ook meteen goodies mee naar huis. Waaronder een bandje om de wedstrijd op zaterdag te komen bekijken.

De volgende dag, tijdens de wedstrijd, bleek het werk van de vrijwilligers onveranderd. “Het was fijn om te zien dat we dit jong talent hebben kunnen ondersteunen. Op de dag van de wedstrijd wil je daar als deelnemer natuurlijk niet meer mee bezig hoeven zijn.”

Wil jij ook meedoen met 'high impact' projecten? Schrijf je vandaag nog in om wat goeds te doen!
Don't forget to share this post!