Post | March 2020 | Deedmob in the media | 2 min read

Artikel Quote: Deze jonge ondernemers helpen coronavrijwilligers aan klussen

Written by Gerbrand Holland

Via Quote


Genoeg werkloze zzp’ers en anderen die zich tijdens de coronacrisis willen inzetten voor medeburgers. Maar wie bied je je hulp aan? Een kolfje naar de hand van Deedmob. De startup lanceerde coronahelpers.nl dat vrijwilligers en hulpbehoevenden moet verbinden. ‘Dit is een kans om organisaties met onze software kennis te laten maken. Een mooie bijkomstigheid’, aldus mede-oprichter Tycho Onnasch.


Het is een understatement om te stellen dat het bewogen weken zijn voor Boudewijn Wijnands, Tycho Onnasch, David Furlong en Hendrik-Jan Overmeer. Driekwart van het ondernemerskwartet achter Deedmob is door onze Amerikaanse collega’s van Forbes opgenomen in de Europese 30 under 30 in de categorie social entrepreneurship (dertigplusser Hendrik-Jan telt niet mee). En dan de coronacrisis. In no-time werd de website Coronahelpers.nl uit de grond gestampt. “De software hebben we al twee jaar liggen, we moesten alleen de front-end pivotten”, zegt mede-oprichter en COO Onnasch. Lichten we even toe voor de luitjes die het startupiaans niet machtig zijn.


Deedmob is een online platform waar mensen die vrijwilligerswerk zoeken worden gekoppeld aan organisatie die vrijwilligers zoeken. Tijdens hun studie in de statige roeienclave Oxford ontdekten het viertal dat vrijwilligerswerk hopeloos versplinterd was. Via het platform kunnen potentiële vrijwilligers projecten selecteren op basis van onderwerp, locatie en tijdsbelasting. Altijd handig voor de drukbezette millennial.


Zowel vrijwilligers als zoekende organisaties kunnen gratis een account aanmaken op het platform. Geld verdienen doet Deedmob door bedrijven te laten betalen voor op maat gemaakte software. Multinationals als TomTom, Red Bull en H&M gireren jaarlijks een fee voor software die medewerkers koppelt aan goede doelen die passen bij het bedrijf. Want, zo vertelt COO Tycho Onnasch, een vrijwilligersdag is ‘ouderwets’. Bedrijven willen medewerkers verbinden met organisaties die passen bij, excusez le mot, de ‘purpose’ van hun onderneming. Ook lokale overheidsorganisaties die bewoners willen verenigen behoren tot de klantenkring van Deedmob.


Sinds enkele dagen zet Deedmob zijn netwerk en software in om de coronacrisis te bestrijden. Op Coronahelpers.nl kunnen mensen en bedrijven die iets willen betekenen voor de medemens zich aanmelden als vrijwilliger. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen voor mensen die symptomen van het virus hebben. Hierbij moeten vrijwilligers uiteraard wel de richtlijnen van het RIVM in acht nemen, verduidelijkt de COO. “Momenteel hebben 3.000 mensen zich aangemeld die hulp willen bieden”, zegt Onnasch. Ook kloppen er bedrijven aan, zoals autoverhuurder Six waarvan het wagenpark anders stof staat te vangen. Hoewel Onnasch momenteel geen zicht heeft op het aantal hulpverzoeken meent hij dat alle hulp welkom is. “Heb je tijd of spullen aan te bieden meld je dan alsjeblieft aan.” Bij de inschrijving wordt ook gevraagd naar je verleden als vrijwilliger en specifieke vaardigheden. “Hiermee hopen we orde in de chaos van vraag en aanbod te brengen.”


Ondertussen draait de eigen business van Deedmob volgens Onnasch gewoon door. Het bedrijf met in totaal zeven medewerkers bedient 160.000 gebruikers en zag de omzet - die de COO niet publiek wil maken - afgelopen jaar met een factor drie stijgen. Biedt de coronacrisis groeikansen voor de startup. Onnasch drukt zich voorzichtig uit, want het bestrijden van de coronacrisis staat centraal. “Maar het is voor ons ook een kans om organisaties in contact te brengen met onze software. Dat is een mooie bijkomstigheid.”


Bron: https://www.quotenet.nl/nieuws/a31741120/deze-jonge-ondernemers-helpen-coronavrijwilligers-aan-klussen/

Share Post
Related Posts

Artikel Het Financieele Dagblad: "Maxima, Rutte en de Amerikanen staan ineens in de rij voor Amsterdamse start-up"

| Deedmob in the media
Via Het Financieele Dagblad .

Onbekende 'social start-up' Deedmob uit Amsterdam krijgt belangstelling ...
See more

Artikel Netherlands Worldwide: "Dutch start-up matches UK volunteers with charities in corona crisis"

| Deedmob in the media
Via Netherlands Worldwide .

Dutch social start-up Deedmob is offering help to British councils, counties ...
See more

Press Releases

| Deedmob in the media
Press contact: press@deedmob.com
Download our press package
See more

© Deedmob, B.V.
Translate content to English
English