Post | August 2019 | Inspiration | 2 min read

Charity Challenge: Hardwerkende ondernemers zetten zich in voor het goede doel

Written by Luiza Braga
rico den burger en zijn team

In 2018 was het 10 jaar geleden dat online marketing coach Rico den Burger zijn eigen bureau RdB Communicatie opzette. Vanaf het allereerste jaar zet hij zich met RdB Communicatie in voor het goede doel.


Nadat het RdB team afgelopen jaar uitgroeide van 1 tot 3 coaches, besloot Rico samen met Caroline Recter en Marit van Dongen de inzet voor goede doelen ook wat uit te breiden. Het resultaat is de 'Charity Challenge': een “dag voor het goede doel” waarbij vier goede doelen gratis, op maat gemaakt, online marketing advies ontvangen.


Eind 2018 werden een aantal organisaties uitgenodigd hun digitale problemen bij Rico, Caroline en Marit neer te leggen. Tijdens de daaropvolgende workshop rondom de thema's sociale media, SEO, reclame campagnes, content strategieën en customer journey werden dus vier goede doelen intensief geholpen met een hands on oplossing.


Volgens Rico was het eerste evenement een waar succes en overtroffen de resultaten van de workshops ook zijn eigen verwachtingen in positieve zin.


“Alle oplossingen waren een hit,” aldus Rico. “Ieder goed doel was verrast en vereerd dat ze deel mochten uitmaken van de challenge.”


Eén van de goede doelen die meedeed was Amsta De Raak, een verzorgingshuis voor ouderen in Amsterdam dat zelf rekent op de hulp van ongeveer 500 vrijwilligers. Rico en zijn team hielpen hen met het opzetten van een digitaal inschrijfformulier voor vrijwilligers.Ook vertelde Rico ons over de gebrek aan structuur waar goede doelen vaak mee te kampen hebben. "Het is moeilijk, want deze organisaties hebben vaak een heleboel ideeën en activiteiten. Dit maakt het erg moeilijk om te focussen op waar ze mee bezig zijn, vooral in marketing.”


Volgens Rico zou gebrek aan tijd geen excuus mogen zijn wanneer het gaat over het helpen van anderen. Zijn voorbeeld bevestigd dat het zelfs met een full-time job mogelijk is om je tijd en skills in te zetten. “We hebben het allemaal druk, vooral millennials, dus moeten we de tijd vinden voor goede doelen, binnen onze groepen en vrienden,” aldus Rico. “Vind de tijd om iets goed te doen binnen je werk of studie."


Voor Rico, Caroline en Marit smaakte de Charity Challenge in ieder geval naar meer. Na het succesvolle eerste event, besloten ze om snel nieuwe workshops op te zetten. Uiteraard met als doelstelling om zoveel mogelijk goede doelen te helpen!

Share Post
Related Posts

Dit moet je weten over belastingen, uitkeringen & vrijwilligerswerk

| Inspiration
Op 1 mei is het zover. Voor die dag moet je inkomstenaangifte zijn ingeleverd. Ondanks het feit dat het ...
See more

Deedmob Conversations: 
Plogger & Ondernemer, Nico Schoen

| Inspiration
Nico’s liefde voor mensen en het verbeteren van onze maatschappij maken hem een belangrijk lid van de Deedmob ...
See more

Corporate volunteering met KLM: BOOST Amsterdam

| Inspiration
Samen met vier collega’s uit de HR community van KLM, bezocht Mariana het Amsterdamse BOOST, waar ...
See more

© Deedmob, B.V.
Translate content to English
English