Skip Navigation
Post | August 2019 | Inspiration | 2 min read

Corporate Volunteering met Bouwinvest: Pannenkoeken bakken & kletsen met ouderen

Written by Louise de Sadeleer
ouderen eten taart bij meer en oever

Samen met een team van vier collega's nam Casper begin dit jaar zijn jaarlijkse vrijwilligersdag. De dag stond in het thema van 'eenzaamheid', zo hebben ze voor de ouderen van zorgcomplex Meer en Oever, een gezellige namiddag pannenkoeken gebakken!


 Over Meer & OeverMeer en Oever, onderdeel van Amsta, is een kleinschalig woonproject voor vierentwintig ouderen met dementie, die in vier woongroepen zo normaal mogelijk wonen.Hoe zag jullie vrijwilligersdag eruit?


"Het plan was om met elkaar een kleine wandeling te maken en een kopje koffie te gaan drinken. Maar het liep anders; Nederland werd op die middag overvallen door een flinke sneeuwbui. We hebben in plaats daarvan een middagje gezellig pannenkoeken gebakken, en onder wat rustig kletsen deze met elkaar opgegeten."


"De gemaakte contacten en soms alerte opmerkingen van de bewoners raken ons. Zo kon een rasechte Amsterdamse ons verbazen dat ze met de door ons buiten gepakte sneeuw een sneeuwbal naar ons gooide."Hoe hebben jullie voor deze activiteit gekozen?


“Onze insteek was om te helpen bij iets waarbij de mensen echt geholpen waren. De thematiek ‘eenzaamheid’ sloot hier mooi op aan. Er gewoon zijn en aandacht geven, vonden de ouderen al super! Daar is namelijk niet altijd de tijd voor.”Wat viel je op?"Ik kwam in eerste instantie maar niet tot de stap om echt aan de slag te gaan met vrijwilligerswerk, het bleef liggen. Tot een collega zei dat ik het gewoon een kans moest geven en samen met een team te gaan.”


"We hebben ons toen met een groepje aangemeld. Het bleek uiteindelijk een indrukwekkende ervaring. De dag was van tevoren goed voorbereid en afgestemd en verliep dan ook heel soepel. We werden bijna in de watten gelegd als vrijwilliger!”Hoe makkelijk is het om aan vrijwilligerswerk te doen? Doe je het vaker?"Meestal is het niet zo makkelijk, omdat ik er eigenlijk geen tijd voor heb. Maar op deze manier, via mijn werk, was het wel goed te doen en zou ik het zeker vaker willen doen!”

Share Post
Related Posts

In drie stappen naar een vacatureaanbod voor flexvrijwilligers

| Inspiration
Vanuit de wetenschappelijke literatuur weten we dat kortdurend, eenmalig en onregelmatig vrijwilligerswerk ...
See more

Dit beïnvloedt de keuze van werknemers om aan vrijwilligerswerk te doen

| Inspiration
Dit is een vraag die ik bijna wekelijks krijg vanuit gemotiveerde bedrijven die, via Deedmob, hun medewerkers ...
See more

Waarom vrijwilligerswerk doen?

| Inspiration
Tegenwoordig kun je je makkelijker dan ooit inzetten voor doelen die je belangrijk vindt en kun je ...
See more

© Deedmob, B.V.
Translate content to English