Skip Navigation
Post | August 2019 | Inspiration | 2 min read

Corporate volunteering met KLM: BOOST Amsterdam

Written by Louise de Sadeleer
mariana van rellum vanuit KLM bij BOOST Transvaal

Samen met vier collega’s uit de HR community van KLM, bezocht Mariana het Amsterdamse BOOST, waar vrijwilligers nieuwkomers onder andere helpen met het leren van de Nederlandse taal. Mariana vertelde ons over haar ervaring als #corporatevolunteer


“Het gaf me een andere kijk op de wereld. En dat gaat me heel erg helpen bij mijn job.” - Mariana Rellum, HR Officer Cabin Crew KLM


In een paar zinnen, waar draaide de middag om?


“BOOST pakt haar lessen op een speelse wijze aan. Met taaltheaters, taalcafés, maar ook gerichte one-on-one sessies met nieuwkomers. Als groep hebben we deelgenomen aan het taaltheater, waarbij we situaties uit het dagelijkse leven na speelden. Zodat de nieuwkomers de juiste uitspraak konden horen. Bij het taalcafé heb ik met iemand gezeten die zinnen aan het oefenen was rondom bepaalde thema’s.”


Wat viel je op?


“Ik vond het een bijzonder goed georganiseerde middag! Zo georganiseerd dat de coördinatoren en andere deelnemers ook vrijwilligers waren en meededen aan het geheel. Ze hielpen bijvoorbeeld bij de lunch en het overzien van de lessen.”


“De deelnemers waren ontzettend positief en dat maakte me best wel nederig. Zelf hebben we het hier in Nederland erg goed en nu kom je met mensen in contact die huis en haard hebben moeten achterlaten.”


Waarom heb je voor deze activiteit gekozen?


“Vanuit KLM hebben we een aantal pijlers die onze vrijwilligersactiviteiten sturen: vluchtelingen, jongeren, educatie en dieren. Zo konden we wat met onze interesses.”


Hoe ervaar je het Deedmob platform?


“Wat ons aantrok is dat Deedmob vraag en aanbod bij elkaar brengt, maar ook gevarieerde keuzes aanbiedt en zo meerdere mensen aanspreekt. Op deze manier maak je de drempel om aan vrijwilligerswerk te doen zo laag mogelijk en is het makkelijker om je expertise in te zetten.”


Hoe vond je het om vanuit je werk aan vrijwilligerswerk te doen?


“Grappig genoeg hadden de nieuwkomers hier veel vragen over. Ze waren verrast dat we op het moment van de lessen betaald werden vanuit werk om met hen aan hun taal te zitten. Het is dan ook heel bijzonder dat we dit mogen van onze werknemer!”


Wat vond de rest van je team?


“Velen vertelden dat ze met veel bewondering keken naar BOOST. Zo zei een collega dat het onderwerp plots een gezicht kreeg. Door de goed georganiseerde middag kregen we als het ware een blik in de keuken.”


“Ook vonden mijn collega's het mooi hoe allerlei nationaliteiten zich vermengden en elkaar hielpen. Denk hierbij aan mensen uit Eritrea, Marokko en ook Afghanistan. Heel divers dus.”

Share Post
Related Posts

Naar de dierentuin met H&M en Atlassian

| Inspiration
Een aantal van medewerkers van H&M en Atlassian lasten twee weken geleden een 'vrijwilligersdag' in en gingen ...
See more

Julius Weise van Welcome App over sociale innovatie en de inclusie van nieuwkomers

| Inspiration
De maand februari stond bij Deedmob in het thema van eenzaamheid en sociale inclusie. Wij waren op zoek naar ...
See more

Iedereen is jarig, maar niet 
iedereen viert zijn verjaardag

| Inspiration
Oprichter en directeur van B-Challenged, Wim Haveman, had 10 jaar geleden een droom: om jongeren voor te ...
See more

© Deedmob, B.V.
Translate content to English