Skip Navigation
Post | August 2019 | Inspiration | 2 min read

Iedereen is jarig, maar niet 
iedereen viert zijn verjaardag

Written by Louise de Sadeleer
dansend en zingende mensen bij 'iedereen is jarig'

Foto: Jop Langenhoff


Oprichter en directeur van B-Challenged, Wim Haveman, had 10 jaar geleden een droom: om jongeren voor te bereiden op het leven van de jonge professional. Vandaag neemt zijn droom de vorm aan van een gestructureerd programma dat jongeren helpt hun doelen te behalen.


Bovenal staat B-Challenged in het teken van persoonlijke groei. De jongeren die het programma samenbrengt en opleidt tot event planners maken deel uit van een groter project. Een project dat jongeren hun eigen krachten laat ontdekken doormiddel van regelmatig vrijwilligerswerk.De missie leidt jongeren tussen de 16 en 27 op tot ware event planners. Verantwoordelijkheden bestaan uit promotie, productie en planning. Het jongerenprogramma, genaamd EventHands, duurt één jaar en heeft als einddoel: de organisatie van hun eigen evenement.


EventHands helpt kwetsbare jongeren die te kampen hebben met problemen zoals schooluitval, familieproblemen en werkloosheid. Dit doen ze doormiddel van professionele training en het opbouwen van de nodige levensstructuur.


Het thema van dit jaar is 'Iedereen is Jarig' en heeft als bedoeling feestjes te organiseren voor degenen die hun verjaardag vorig jaar niet hebben kunnen vieren.De jongeren wisten in ieder geval een gezellige verjaardagssfeer op te wekken: vanaf een afstand werden de discobal, kleurrijke ballonnen en lichtslingers stilaan zichtbaar. Later zagen we een DJ, zangoptredens en veel gedans. Het feest was een waar succes voor Amsterdam's nieuwste evenement planners.Dit zeiden de jongeren


In het tijdperk van sociale media wordt de drang naar zelfbevestiging voor jongeren steeds prominenter. De druk om er op een bepaalde manier uit te zien lijdt voor velen tot eenzaamheid en een verminderd zelfbeeld.

Méér weten over eenzaamheid? Let's Talk About Loneliness (ENG)


Een aantal EventHands leden vertelden ons over hun ervaring met de organisatie. Voor hen staat 'deel uitmaken van het project' gelijk met verbintenis en een vergroot zelfvertrouwen.


Voor deelnemer Mina kwam het evenement dat ze mede-organiseerde precies op het juiste moment. Ze vertelde ons dat ze in 2018 geen geld not vrienden had om haar verjaardag te vieren en dat het feest bedoeld was voor mensen in een gelijkaardige situatie.


Een andere deelnemer vertelde hoe het programma hem naar een professioneel pad heeft begeleid.


“Bij EventHands ontdekte ik dat ik de evenementenwereld in wilde,” vertelde Revellinho Hamel. “Zo doende werk ik nu dus bij verschillende evenementen om te leren hoe alles in zijn werk gaat.”


Wil jij je graag inzetten voor kinderen en jongeren in jouw buurt? Zoek dan hier een deed die bij jou past!

Share Post
Related Posts

Gesprek met Mark Rutte (minister-president van Nederland)

| Inspiration
We hadden een inspirerend gesprek met de Minister-President over Deedmob en het platform Coronahelpers.nl ...
See more

Gesprek met Hare Majesteit Koningin Máxima

| Inspiration
Wij zijn gebeld door Hare Majesteit Koningin Máxima over Coronahelpers.nl. Het was een zeer interessant ...
See more

Technologie is niet genoeg

| Inspiration
Deedmob werkt met de gedachte niet onze partnerorganisaties verantwoordelijkheid moeten dragen voor de ...
See more

© Deedmob, B.V.
Translate content to English