This is a past deed

Amsterdamse Olympische Dagen

Youth Work
Teaching

This is a past deed

Deze dagen worden georganiseerd door de gemeente Amsterdam voor de groepen 7 en 8 ter afsluiting van het schooljaar. Het is een sportevenement waar verschillende bekende sporten zoals voetbal, hockey, basketbal en tennis voorkomen, maar ook andere leuke dingen zoals kanovaren, boogschieten, schaken en mountainbiken. 


UNICEF Amsterdam mag tijdens dit evenement aanwezig zijn om de kinderen op een leuke en speelse manier bewustzijn bij te brengen over wat UNICEF is en wat UNICEF allemaal doet. Dit wordt gedaan door een informatiestand neer te zetten, maar ook door spelletjes aan te bieden aan de kinderen die op het terrein rondlopen. Denk bijvoorbeeld aan blik gooien, het grote kinderrechtenspel, raad het land, enzovoort. Ook is er ruimte om zelf spelletjes te bedenken, gelinkt aan UNICEF projecten, die we op die dag kunnen doen met de kinderen. 

About Regioteam Amsterdam

UNICEF heeft een opdracht: ervoor zorgen dat elk land de rechten van kinderen, die zijn vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind, respecteert en naleeft. Dit is de mooiste opdracht die je kunt krijgen en die UNICEF samen met regeringen, bedrijven, particulieren en kinderen zelf op de beste mogelijke wijze wil vervullen. In Nederland worden wij daarbij geholpen door enkele duizenden vrijwilligers. Door hun actieve inzet dragen deze vrijwilligers in Nederland bij aan de werkzaamheden van UNICEF. Met dit 'onbetaalde maar onbetaalbare werk' lever je een bijdrage aan het welzijn van kinderen over de hele wereld.
Translate content to English