About

We zijn in 2011 ontstaan uit het Bredase dansgezelschap de Stilte. Dat wilde graag de allermooiste voorstellingen die het tegenkwam op zijn internationale tours delen met het jonge en oudere publiek in zijn thuisstad. Want wat is er mooier dan kinderen en volwassenen over de hele wereld te laten reizen in een week, zonder Breda zelfs maar te hoeven verlaten?

De programmering bestaat uit kwaliteitsvoorstellingen die passen bij de uitgangspunten: de kinderfantasie prikkelen en ruimte laten voor eigen interpretatie. Bijna altijd zonder woorden. Want het lichaam, zo weet de Stilte als geen ander, kan ook heel goed verhalen vertellen.

Wij vinden dat iedereen recht heeft op kunst. Van het begin af aan hebben we ons dus niet alleen gericht op kinderen en hun ouders die uit zichzelf naar het theater gaan, maar ook gespeeld voor klassen schoolkinderen en hun begeleiders. Onze kaartjes zijn bewust betaalbaar: tussen de 5 en 10 euro per persoon. De meeste voorstellingen zijn in het Chassétheater en het Stiltetheater. Daarnaast programmeren we altijd een paar bijzondere, gratis toegankelijke voorstellingen in de buitenlucht, bijvoorbeeld in een park of op een plein.

We bleken met ons festival een gevoelige snaar te raken: tijdens alle vier de festivals zaten de meeste zalen vol en reden er bussen met schoolkinderen af en aan.