Volunteering in Kerkrade > Kerkrade Deeds > Humanitas Maastricht-Heuvelland > Vrijwillig coupeuse (Ruilwinkel Kerkrade)

Vrijwillig coupeuse (Ruilwinkel Kerkrade)

Creative

De Humanitas Ruilwinkel Kerkrade richt zich op groepen mensen die op de een of andere manier te maken hebben met sociaal-maatschappelijke uitsluiting. Centraal in de winkel is het ontmoetingspunt waar mensen een kopje koffie en thee kunnen drinken en zodoende op een natuurlijke manier met elkaar in contact komen.

In de Ruilwinkel heb je geen geld nodig; inkoop en verkoop gebeurt met een puntensysteem. Ongeveer 4.300 mensen zijn gratis lid van de winkel. Zo kunnen zij goederen, producten en diensten met elkaar ruilen.

Op dit moment is er ruimte voor uitbreiding in ons team vrijwilligers. Vind je het leuk om op woensdagochtend een groep dames en heren te begeleiden bij naaiwerkzaamheden, dan zijn wij op zoek naar jou als:

 

VRIJWILLIGE COUPEUSE M/V

 

De functie:

 

Begeleiden en instrueren van deelnemers naaiclub op woensdagochtend

 

Wat vragen we:

 

·        Verstand van naaien

·        Goede communicatieve en sociale vaardigheden

·        Zelfstandig kunnen werken

·        Creativiteit

·        Werken van uit de waarden van Humanitas

·        Ervaring met het lesgeven aan mensen uit diverse culturen

·        Arabisch/Turks verstaan en spreken is een pré

 

Wat krijg je ervoor terug:

 

·        Uitdagend en interessant werk in je vrije tijd

·        Lid van een dynamische organisatie

·        Periodieke (verplichte) trainingen die van toepassing zijn op doelgroep

·        Ongevallen en WA-verzekering

·        Reis- en onkostenvergoeding, geen vergoeding van (eventuele) parkeerkosten

 

Ben je geïnteresseerd:                                                                                                                                                   Laat dan wat van je horen. Stuur je reactie en CV naar mail: ruilwinkelkerkrade@gmail.com. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de manager van de Ruilwinkel Sandra Mertens, te bereiken onder nummer 045-8510222.

 

Humanitas is er voor mensen die met behulp van een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie.

Jaarlijks bieden ruim 25.000 goed getrainde vrijwilligers gratis steun aan ruim 70.000 deelnemers.

Humanitas waardes: regie behouden over je eigen leven, samenleven op basis van gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor een ander, vraaggericht werken: kijken wat er leeft in de maatschappij en activiteiten daarop aanpassen.

About Humanitas Maastricht-Heuvelland

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; we hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.
Translate content to English