About KPMG Jan Hommen Scholarship

Investeren in onderwijs is de beste manier om iedereen perspectief op werk en inkomen te bieden en hierdoor de economie en de samenleving blijvend sterker te maken.
Jan Hommen, voormalige CEO van KPMG Nederland: “MBO-studenten zijn heel belangrijk voor de samenleving. Zij krijgen niet de aandacht die studenten die wetenschappelijk onderwijs gaan doen, vaak krijgen. En wij wilden graag iets bijzonders doen voor deze groep. Er zitten veel jonge mensen bij, die al op jonge leeftijd veel hebben meegemaakt en die zich soms, als het ware, aan hun haren omhoog trekken. Wij willen laten zien dat wij dat erg waarderen en dat wij ze een extra stimulans willen geven om die bijdrage, die zij kunnen geven aan onze maatschappij, nog extra te benadrukken.”

Het vijfdaagse KPMG Jan Hommen Scholarship (KJHS) programma is gericht op talentvolle MBO studenten, die ook een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Elk jaar krijgen 16 MBO studenten een Talentontwikkelingsdag aangeboden, een dagdeel vol vrolijke en serieuze workshops die de deelnemers uitdaagt om hun talenten te laten zien en te werken aan hun ontwikkelpunten; 8 studenten krijgen een 3-daagse Empower Survival Camp op een speciale en unieke locatie aangeboden. Actie, avontuur en reflectie zijn kernwoorden die tijdens deze 3 dagen centraal staan; op de finaledag krijgen 2 studenten daadwerkelijk een beurs toegekend gedurende de (resterende) looptijd van hun MBO opleiding.