Skip Sidebar

About

Our food impacts our health, the environment, human rights and animal welfare. Questionmark helps consumers, producers and supermarkets to make responsible choices when buying and selling food.

Animal welfareHealth & wellbeingNature & sustainability
Share

Onderzoeker gezondheid en duurzaamheid

Anytime
From home
Research
Animal welfareHealth & wellbeingNature & sustainability
1 spot left.
Share opportunity
#43950
Scan me or visit www.deedmob.com/o/Questionmark-Foundation/opportunities/Onderzoeker-gezondheid-en-duurzaamheid/43950 to join

Summary

Questionmark zoekt een onderzoeker die enthousiast wordt van data-analyse van voedingsmiddelen op gezondheid en duurzaamheid.

Detailed description

Questionmark is een onderzoeksstichting met als missie ons voedsel duurzamer, gezonder en eerlijker te maken. We doen dat onder andere door onderzoek te doen naar supermarkten en hun voedselaanbod. Hierbij verzamelen we data over alle voedselproducten op de markt. Echt álle voedselproducten? Ja, allemaal. 

Die data helpen ons om te onderzoeken welke bedrijven voorop lopen in het verduurzamen van het voedselsysteem en welke bedrijven nog een zetje nodig hebben. De resultaten delen wij met de supermarkten en publiceren wij in de media. Onze onderzoeken hebben al geleid tot aantoonbare verbeteringen bij overheid, voedselproducenten en supermarkten.

Questionmark zoekt een onderzoeker die enthousiast wordt van data-analyse van voedingsmiddelen op gezondheid en duurzaamheid.

We zoeken een allround onderzoeker die zowel goed zelfstandig als in teamverband kan werken met open en korte communicatielijnen. Je zult werken aan nieuwe projecten waarbij je naast inhoudelijk onderzoek ook projectmanagement taken krijgt. Het is belangrijk dat je initiatief durft te nemen, georganiseerd en gestructureerd kunt werken en het leuk vindt om junioren aan te sturen. Je werkt nauwkeurig en hebt oog voor detail: een spelfout in de ingrediëntenlijst van een pak koekjes mag onze analyses niet in de war gooien. 

Het onderzoeksteam is verantwoordelijk voor het verzamelen van alle (voornamelijk kwantitatieve) informatie over de prestaties van voedingsmiddelen en supermarktketens op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Duurzaamheid omvat hier: milieu, sociaal en dierenwelzijn. Binnen het researchteam worden onderzoeksmethodieken vastgesteld en wordt onderzoek uitbesteed of zelf uitgevoerd. Daarnaast is het researchteam medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van de database waarin alle informatie wordt beheerd. Tot slot treden de onderzoekers op als inhoudelijk experts bij het modereren van de door Questionmark gefaciliteerde discussie over producten en productieketens.

Profiel

 • WO opleiding in een gerelateerd vakgebied (bv milieuwetenschappen, gezondheidswetenschappen, economie).
 • +/- 5 jaar werkervaring als researcher / productontwikkelaar op het terrein van gezondheid en /of duurzaamheid.
 • Ervaring met het kwantificeren en verzamelen van informatie met betrekking tot de gezondheid en/of duurzaamheid van voedselproducten en productieketens.
 • Ervaring met het opbouwen en beheren van databases.
 • Ervaring met project management.
 • Vloeiend in Nederlands en Engels (woord en geschrift).
 • Goede kennis van excel.
 • Ervaring met SQL is een pré.

Over Questionmark

Questionmark is een onderzoeksstichting met grote ambities. Dit is wat je kunt verwachten:

 • De kans om iets goeds te doen, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen;
 • Enorme ambities en uitdagingen, maar ook de autonomie om zelf een aanpak te ontwikkelen die leidt tot het succes in je werk;
 • Een klein, gedreven team met ervaring in voedsel en duurzaamheid, onderzoek, marketing, data en techniek. Onze ervaren senior onderzoekers kunnen je wegwijs maken in onze werkwijze. 
 • Veel ruimte om vanuit huis te werken met Amsterdam als verzamelplek waar we regelmatig samenkomen. Maar het kan ook dat we gaan wandelen in Zwolle of picknicken in Zeist. 
 • Een salaris dat past bij de sector en je ervaring

Herken je jezelf in het profiel en voel je je thuis bij een kleine, ambitieuze stichting met grote maatschappelijke impact? Stuur je sollicitatie naar info@thequestionmark.org.


What volunteers need

🗣️ Native language skills

What we will provide to volunteers

💸 Reimbursement of costs🤝 Extra support

About Questionmark Foundation

Our food impacts our health, the environment, human rights and animal welfare. Questionmark helps consumers, producers and supermarkets to make responsible choices when buying and selling food.
Translate content to English
1 spot left.
Share opportunity

© Deedmob, B.V.
Translate content to English
English