Skip Navigation

Slot Schaesberg

Non-profit

About

Slot Schaesberg is een ambitieus project met als primaire doelstelling kasteel Schaesberg in Landgraaf en de bijbehorende hoeve op ambachtelijk en wetenschappelijk verantwoorde wijze te herbouwen en...

Refugees & minoritiesSocial justice & inequalityOlder people
Share

About Slot Schaesberg

Slot Schaesberg is een ambitieus project met als primaire doelstelling kasteel Schaesberg in Landgraaf en de bijbehorende hoeve op ambachtelijk en wetenschappelijk verantwoorde wijze te herbouwen en de geschiedenis van deze gebouwen, haar bewoners en het omringende landgoed weer tot leven te brengen.
De uitvoering is in handen van Stichting Landgoed Slot Schaesberg die de projectdoelstelling omzet in deelprojecten en operationeel leiding geeft aan de herbouw- en exploitatieprojecten die worden bemenst met vrijwilligers, stagiairs en re-integranten.

Slot Schaesberg is in de eerste helft van 2015 opengesteld voor publiek. De kasteelrestanten zijn voor het eerst toegankelijke gemaakt, er is een bezoekerscentrum gebouwd. Momenteel worden voorbereidingen getroffen om de 17e -eeuwse toegangspoort van Slot Schaesberg te herbouwen. Op termijn zullen op het landgoed o.a. ook een historische (kinder)boerderij en verschillende ambachtshuizen gebouwd worden, die zullen dienen als publiekstoegankelijke werk-en opleidingsplaatsen.
Bij Slot Schaesberg zijn dus veel projecten in uitvoering waarvoor we op zoek zijn naar ervaren houtbewerkers, of mensen die ervaring willen opdoen met (historische) houtbewerking. Zo gaan we diverse ambachtelijke vakwerkhuizen bouwen, voetgangersbruggen, een houten praam en vele andere grotere en kleinere projecten.

Ook zijn wij op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen in de tuin, een maquettebouwer, medewerkster/medewerker gastenontvangst, medewerker technische dienst, gids voor het geven van rondleidingen en medewerkers voor het opzetten en begeleiden van activiteiten/evenementen.