Skip Navigation
About

Spel ontwikkelt kinderen op een natuurlijke manier. Het spelmateriaal van de speelzaal o.a. blokken, lappen, planken, verkleedkleren, zand en water kan verschillend gebruikt worden en prikkelt de ...

Education
Share

About Stichting Netwerk, Peuterspeelzaal De Poort

Spel ontwikkelt kinderen op een natuurlijke manier. Het spelmateriaal van de speelzaal o.a. blokken, lappen, planken, verkleedkleren, zand en water kan verschillend gebruikt worden en prikkelt de fantasie van een kind. Voor de tastervaring worden natuurlijke materialen gebruikt, bijvoorbeeld wollen poppen, houten auto's, aardewerk serviesje, zinken teil en dennenappels.

Jonge kinderen willen graag dingen nadoen en meehelpen. Dus smeren ze brood, wassen poppenkleertjes of bakken koekjes. Hierdoor ontwikkelt een peuter motorische (bewegings) en cognitieve (denk) vaardigheden. Liedjes zingen gebeurt met (hand) gebaren, dit bevordert de taalvaardigheid. Om de woordenschat te verhogen wordt er naast vertellen en voorlezen ook aan tafelpoppenspelen gedaan.

Een belangrijk onderdeel van de ochtend is buitenspelen in de grote tuin. Er is van alles te ontdekken en te doen: plantjes verzorgen of bladeren vegen en die met kruiwagentjes afvoeren. Ook met zelfgemaakte seizoentafels zien kinderen het hele jaar door wat er buiten gebeurt.

Speciale kleuren en vormen geven de speelruimte van De Poort een huiselijke sfeer. Er zijn geen stoeltjes, maar bankjes die omgetoverd kunnen worden tot boot, bed of trein.