Volunteering in Leiden > Leiden Deeds > Stichting Vier het Leven > Bezorg jij ouderen de dag van hun leven als begeleider?
This deed is expired

Bezorg jij ouderen de dag van hun leven als begeleider?

One off
Leiden, Zuid-Holland, Nederland
CoachingDrivingPlanningAdministrationMentoringBefriending
TeamworkManaging peopleOrganisingTalking to othersListening
This deed is expired
Detailed description

Stichting Vier Het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum. 


ABBA Gold Concert, Big Band Bollenstreek, Opera, een dagje uit naar het Zuiderzeemuseum, elk seizoen zijn er weer verschillende uitjes en belevingen. Ook dit seizoen is er nog van alles op de planning en zouden we goed jouw hulp gebruiken. Vind je plezier in plannen, coachen, begeleiden, of vind je het gewoon erg leuk om ouderen de dag van hun leven te bezorgen? 


Meld je dan aan! We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Getting there

About Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, museum- en concertbezoeken voor ouderen die veelal thuis zitten. Zij worden van deur tot deur begeleid en genieten van een arrangement waarbij alles is geregeld om zorgeloos uit te gaan.

Samen uit, samen genieten
Vier het Leven telt landelijk meer dan 1.700 vrijwilligers – veelal cultuurliefhebbers - die zorgdragen voor een persoonlijke begeleiding van de ouderen. Elke vrijwilliger begeleidt maximaal drie ouderen per activiteit waarbij ‘samen uit, samen genieten’ centraal staat.

Onze kracht
De kracht van Vier het Leven zit in het maatwerk, de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. Onze gasten worden persoonlijk opgehaald en weer thuisgebracht. Begeleiding, vervoer, entree en consumpties zijn allemaal inbegrepen.

Explosieve groei
Dat we voorzien in een grote behoefte, blijkt wel uit de groeicijfers. Namen in 2006 nog 600 ouderen deel, in 2017 hadden we ruim 20.000 deelnemers. Zo brengen we steeds meer ouderen in contact met betekenisvolle ervaringen en met elkaar.
Translate content to English