Volunteering in Amsterdam > Amsterdam Deeds > Vrijwilligers Centrale Amsterdam > Help Inburgeringsplichtige Vluchtelingen

Help Inburgeringsplichtige Vluchtelingen

Youth Work
Coaching
Teaching
Teamwork
Managing people
Reading & Writing
Talking to others
Listening
Dutch

VOOR WIE

Inburgeringsplichtige vluchtelingen van alle niveaus.


DOEL

Toename van het zelfvertrouwen en verbetering van de Nederlandse taal voor de vluchteling. Het beter leren kennen van elkaars achtergronden en gewoonten, het beter leren kennen van de buurt.


De taalcoaches volgen een training als zij al een aantal weken gecoacht hebben.


WERKWIJZE

De taalcoach helpt eenmaal in de week één tot anderhalf uur bij het leren van de Nederlandse taal zoveel mogelijk aansluitend op de thema’s die tijdens de inburgeringscursus behandeld worden. Dit vindt plaats bij de vluchteling en/of bij de taalcoach thuis of een neutrale plek; bijvoorbeeld de bibliotheek.


ONDERSTEUNING

Bij de kennismaking ontvangen de taalcoaches uitgebreid informatie over het project. De taalcoaches volgen een training als zij al een aantal weken gecoacht hebben. Daarnaast is er deskundige begeleiding door het taalcoachteam. Er is een speciale servicedesk waar taalkoppels te allen tijde een vraag kunnen stellen en ook worden voor taalcoaches themabijeenkomsten gehouden om met andere taalcoaches ervaringen uit te wisselen.


WAAR

Door heel Amsterdam


BEREIKBAARHEID

Maandag t/m donderdag.


About Vrijwilligers Centrale Amsterdam

Met keuze uit meer dan 1000 vacatures is er voor iedereen wel iets passends! Vanuit onze vestigingen door heel Amsterdam verbinden we mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen aan Amsterdamse non-profitorganisaties.

Translate content to English