About L'Accolade

L’Accolade is een kleinschalig vakantiepark speciaal voor mensen met lichamelijke- en/of meervoudige beperkingen. Het park ligt op het eiland île d’Oléron aan de westkust van Frankrijk. Het park is gelegen in het plaatsje Domino en ligt op minder dan 600 meter van de Atlantische oceaan. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke- en of een meervoudige beperking vieren hier samen met partner, familie of vrienden hun vakantie. De meeste gasten zijn afkomstig uit Nederland.

Het overgrote deel van het werk op L'Accolade wordt gedaan door vrijwilligers en stagiaires. De parkbeheerders (Frank en Sophie) verwelkomen per week gemiddeld 20 vrijwilligers uit Nederland. De vrijwilligers doen verschillende werkzaamheden zoals verzorging, onderhoud van het park, werkzaamheden in het restaurant/de bar of recreatie. L'Accolade streeft naar een mix van jong en oud en van ervaren/gediplomeerde- en minder ervaren vrijwilligers. Ervaring is handig, maar geen vereiste. Enthousiasme, respect en inzet wel!

Wat zoekt L’Accolade?
Mensen die bereid zijn om zich bij voorkeur 2 weken of meer met enthousiasme in te zetten voor de gasten en het park. Er is een diversiteit aan werkzaamheden te verrichten en je kunt kiezen uit verschillende teams waarin je met jouw expertise een bijdrage kan aan L’Accolade kunt leveren. Deze teams zijn:
• Zorgteam
• Recreatieteam
• Koksteam • Keuken/terrasteam
• Team algemeen

Voor het Koksteam en het Zorgteam vragen wij wel om vrijwilligers met een relevante opleiding. Je kunt bij ons ook je stage lopen. Er zijn mogelijkheden voor een stageplaats voor de opleidingen in de Zorg, Recreatie en Horeca. L’Accolade is een erkend leerbedrijf voor verschillende MBO opleidingen. (zie hieronder voor specifieke informatie).

Wij bieden vrijwilligerswerk op een inspirerende en gezellige plek waar je unieke ervaringen op kunt doen. Verblijf en maaltijden zijn vanzelfsprekend gratis. Bij een verblijf van twee weken of langer ontvang je als vrijwilliger een vergoeding van € 75,-
De werkzaamheden in de meeste teams zijn ingedeeld in diensten. Dus is er naast het werk ook voldoende vrije tijd om naar het strand te gaan of andere leuke dingen op het eiland te doen.

Je kiest bewust voor vrijwilligerswerk op Vakantiepark L'Accolade. Betrokkenheid, respect, hartelijkheid en warmte zijn voor jou een vanzelfsprekendheid.

Geïnteresseerd?
Kijk op de website onder het tabblad ‘vrijwilligers’ en download het informatieboekje. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger door een mail te sturen naar onderstaand e-mail adres.
Wil je ‘het informatieboekje voor vrijwilligers’ laten opsturen of heb je vragen, dan kan je natuurlijk ook bellen met een van de beheerders.