Skip Navigation

Le Champion

Non-profit

About

Missie
Le Champion bevordert een gezonde en actieve samenleving. Dit doen we door mensen van alle leeftijden en van alle sportieve niveaus via aansprekende sportevenementen te enthousiasmeren om te...

Older people
Share

About Le Champion

Missie
Le Champion bevordert een gezonde en actieve samenleving. Dit doen we door mensen van alle leeftijden en van alle sportieve niveaus via aansprekende sportevenementen te enthousiasmeren om te gaan hardlopen, fietsen en wandelen. Plezier en persoonlijke topprestaties gaan daarbij hand in hand.


Organisatie
Le Champion is een van de grootste sportverenigingen van Nederland met 20.000 leden en jaarlijks 200.000 deelnemers. Hiervan doet 70 procent voornamelijk aan hardlopen, wordt er door 15 procent met name gefietst en wandelt 15 procent vooral. De vereniging is opgericht in 1969. Omdat het aantal mensen dat meedeed aan de evenementen elk jaar groeide, en er ook steeds meer evenementen bij kwamen, werd in 1986 de stichting Le Champion opgericht. Inmiddels werken er 28 professionals in samenwerking met 4.000 vrijwilligers.

Vereniging
Het bestuur van de vereniging bestaat uit vijf tot negen leden die worden benoemd door en die verantwoording afleggen aan de Ledenraad. Deze Ledenraad telt 25 tot 50 personen. Zij vormen de spreekbuis van de vereniging en worden daarom gekozen door de leden van de vereniging. Een verenigingsmanager en een aantal commissies en werkgroepen helpen het bestuur bij de uitvoerende werkzaamheden.

Stichting
De directie van de stichting werkt in opdracht van het stichtingsbestuur, dat uit dezelfde mensen bestaat als het bestuur van de vereniging. De medewerkers van de stichting organiseren alle loop-, wandel- en fietsevenementen en sportreizen van Le Champion.

Leden, vrijwilligers en medewerkers
Van oorsprong is Le Champion een vereniging van toerfietsers. Later kwamen daar de trimlopers en wandelaars bij. Dankzij het succes van de evenementen groeit het aantal leden al jaren. Omdat de activiteiten niet louter door vrijwilligers kunnen worden georganiseerd, zijn de grote evenementen ondergebracht in de stichting. De stichting werkt daarbij nauw samen met de vereniging. Ook beschikt ze over een grote groep vrijwilligers en kan ze op tientallen sportverenigingen en scholen een beroep doen. Jaarlijks zijn zo bijna 4.000 vrijwilligers en 40 verenigingen en scholen actief betrokken bij de evenementen van Le Champion. Vrijwilligers zijn dan ook een van onze belangrijkste pijlers.