Introduction meeting LZML Groningen

Event · 3 Jun 2017, 19:00
Oosterhamrikkade 119, Groningen, Netherlands
This is a past volunteering opportunity.
Scan me or visit www.deedmob.com/o/lzml-groningen/deeds/Kennismakings-bijeenkomst-LZML-Groningen/28 to join
Detailed description

During this meeting we explain to you how Stichting Laat Ze Maar Lachen works and what we want to do. Here we can also brainstorm for fun outings to organize.


And we have pizza!

Getting thereVoedselbank Groningen
Volunteering in Groningen > Groningen Deeds > LZML Groningen > Introduction meeting LZML Groningen
About LZML Groningen
Stichting Laat Ze Maar Lachen organiseert activiteiten voor kinderen die door hun thuissituatie vrijwel nooit eens lekker een dagje weggaan. Dit kan zijn omdat er geen geld voor is, of omdat er thuis andere problemen zijn. Stichting Laat Ze Maar Lachen neemt deze kinderen mee voor een ontspannend, creatief en prikkelend dagje uit.

In Nederland leeft ongeveer 10 procent van de huishoudens onder de armoedegrens. Er groeien ongeveer 197.000 kinderen en jongeren op in armoede. Relatieve armoede bestaat dus ook in Nederland. Deze kinderen kunnen niet altijd voldoende eten, krijgen geen nieuwe kleren als ze die nodig hebben, gaan nooit op vakantie en kunnen niet mee op schoolreisje, werkweek of excursies. Sociale uitsluiting is een van de belangrijkste en ernstigste gevolgen van weinig geld hebben. Kinderen worden bijvoorbeeld gepest, schamen zich, durven geen vriendjes uit te nodigen om te komen spelen en kunnen niet meepraten over vakantie of uitjes. Bij dat laatste helpen wij een beetje. Onze stichting probeert ervoor te zorgen dat deze kinderen zich voor één dagje de koning te rijk voelen!
·
Translate content to English
This is a past volunteering opportunity.
Scan me or visit www.deedmob.com/o/lzml-groningen/deeds/Kennismakings-bijeenkomst-LZML-Groningen/28 to join