About Mineke Foundation

Mineke Foundation is een stichting die in 2009 is opgericht door Tonia Dabwe. Rechtvaardigheid is voor haar een belangrijke drijfveer. Via Mineke Foundation geeft ze een vervolg aan het levenswerk van haar ouders in Liberia én invulling aan haar persoonlijke missie: "verschil maken".
Mineke Foundation gelooft in de kracht van een kleinschalige, pragmatische en lokale aanpak. Er wordt goed basisonderwijs aangeboden (Damiefa school in Dabwe Town) voor kinderen en vakgericht onderwijs en coaching op het gebied van ondernemersvaardigheden voor volwassenen. De volwassenen educatie trekt vooral gedreven en talentvolle jonge volwassenen, waaronder relatief veel vrouwen. Wanneer zij succesvol zijn, kunnen zij anderen inspireren hetzelfde te doen en zo een positieve kracht in de gemeenschap te zijn.
Mineke Foundation streeft naar rechtvaardigheid, veiligheid en zelfredzaamheid voor Dabwe Town en de tien andere gemeenschappen in het Gardnersville district in Liberia. Zo kan het “waardesysteem” van corruptie, onrechtvaardigheid en machtsmisbruik worden vervangen door eerlijk handelen, veiligheid en rechtvaardigheid.