Skip Navigation

Zaansche Molen

Non-profit

About

Vereniging met 3500 leden en 300 vrijwilligers die 13 historische Zaanse industrie windmolens en het Molenmuseum beheren en toegankelijk maken voor het publiek. De doelstelling van De Zaansche Molen...

Social justice & inequality
Share

About Zaansche Molen

Vereniging met 3500 leden en 300 vrijwilligers die 13 historische Zaanse industrie windmolens en het Molenmuseum beheren en toegankelijk maken voor het publiek. De doelstelling van De Zaansche Molen omvat de volgende elementen:
• molenbehoud en beheer (conservering);
• onderhouden en verspreiden van kennis over Zaanse molens en cultuur (educatie);
• het delen van dit industrieel erfgoed met de samenleving (promotie);
• het verwerven van fondsen (financieel beheer).
Beheer en behoud van Zaanse industriemolens
Onze missie: De Zaansche Molen is een vrijwilligersorganisatie die op professionele wijze toekomst geeft aan de Zaanse industriemolens en de daarbij behorende museumcollectie van molen gerelateerde zaken. Kerntaak daarbij is het overdragen van kennis over en liefde voor de molens aan publiek in het algemeen en een jonge generatie Zaankanters in het bijzonder. Hiermee levert De Zaansche Molen een belangrijke bijdrage aan de Zaanse identiteit.
Een aantal van onze molens staan op de Zaanse Schans. Ze worden jaarlijks bezocht door honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld.