Volunteering in Almere > Almere Deeds > Staatsbosbeheer > Vrijwilligers Buitencentrum Almeerderhout

Vrijwilligers Buitencentrum Almeerderhout

Youth Work
Outdoors
Receptionist
Escorting
Outdoor work
Staatsbosbeheer is op zoek naar een vrijwilliger voor Buitencentrum Almeerderhout in Flevoland. Als gastheer of -vrouw geef je voorlichting in de weekenden en/of op doordeweekse dagen. Je staat bezoekers te woord, verstrekt foldermateriaal en kinderspeurtochten en verkoopt artikelen uit de winkel. Dit doe je samen met een vaste medewerker en in een team van enthousiaste vrijwilligers. Het team wordt begeleid door een coördinator van Staatsbosbeheer. Vind je het leuk om mensen bij de natuur te betrekken en wil je meer weten over de natuur en je woonomgeving? Dan is Staatsbosbeheer op zoek naar jou!

Wie zoeken we?

Als vrijwilliger van Staatsbosbeheer heb je affiniteit met de natuur. Je bent klantvriendelijkheid en klantgericht en kunt goed samenwerken. Je bent bereid om minimaal 3 dagen per maand, met name in de weekenden, te helpen.

Waar is het?

De stadsbossen rond Almere geven hun geheimen pas prijs als je er middenin loopt. Dan vergeet je dat dit Flevoland is. De ruisende populieren, het ritselend struikgewas. De open bosweiden met grazende reeën. Het bos lijkt daardoor veel ouder dan het is. Bomen van krap 20 jaar ogen alsof ze minstens een eeuw oud zijn. Rond 2050 zullen de eiken en beuken in de polderbossen zijn uitgegroeid tot majestueuze woudreuzen. 

Wat bieden we?

Natuurlijk gooien we je niet in het diepe. Je krijgt informatie over de Stadsbossen Almere en Buitencentrum Almeerderhout. Daarna word je uitgebreid ingewerkt door collega-vrijwilligers en medewerkers van Staatsbosbeheer. We bieden inspirerend werk in een prachtige omgeving, leuke collega’s en enthousiaste bezoekers die je een unieke natuurervaring kunt bieden, in nauwe samenwerking met de boswachters. Als vrijwilliger van Staatsbosbeheer ontvang je gratis een abonnement op ons kwartaalblad Naarbuiten, het vrijwilligersmagazine Veldpost en een kleine onkostenvergoeding. De huidige vergoeding is € 4,50 per dag of reiskosten tot een maximum € 9,50 per keer.

About Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 265.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten.
Translate deeds to English