Volunteering in Amsterdam > Amsterdam Deeds > Stichting Stoelenproject > Avond- en Nachtvrijwilliger bij het Stoelenproject

Avond- en Nachtvrijwilliger bij het Stoelenproject

Support work
Talking to others

Het Stoelenproject is de meest laagdrempelige avond- en nachtopvang van Amsterdam. De opvang is sober, maar veilig, warm en gratis. Elke avond en nacht verblijven er 45 daklozen in onze opvang aan de Marnixstraat. Van 15 september tot en met 30 april realiseren we sinds 1989 ieder seizoen weer 10.000 overnachtingen met 75 vrijwilligers.Om dit te kunnen doen werken we met 2 ploegen vrijwilligers: een avondshift en een nachtshift.


De avondploeg bestaat uit 3 vrijwilligers die van 17.30 tot 23.00 op het Stoelenproject zijn. Zij zijn host. Zij serveren het eten uit, ruimen af, geven koffie of thee en maken indien gewenst, een praatje.


De nachtploeg bestaat uit 2 vrijwilligers die de nacht doorbrengen op het Stoelenproject.

Zij komen om 22.30 en zien toe op een rustige nacht. Tenminste 1 van de 2 moet wakker zijn. 's Ochtends vroeg worden boterhammen gesmeerd en koffie gezet.

Om 07.00 gaan de lichten aan en wordt ontbijt geserveerd.

Om 08.00 zit de nachtshift erop.


Van vrijwilligers verwachten we dat ze sociaal vaardig zijn, stevig in de schoenen staan en een eigen woonruimte hebben. Verder zijn er geen specifieke eisen.

Wij zorgen voor een goede introductie en een agressietraining (waar je overigens ook in het dagelijks leven veel aan hebt).


Vind je ook dat daklozen recht hebben op een fatsoenlijke maaltijd en een dak boven hun hoofd?


Neem dan contact met ons op zodat we kennis kunnen maken!

About Stichting Stoelenproject

Het Stoelenproject is de meest laagdrempelige avond- en nachtopvang van Amsterdam. De opvang is sober, maar veilig, warm en gratis. Elke avond en nacht verblijven er 45 daklozen in onze opvang aan de Marnixstraat.
Translate deeds to English