Skip Navigation
Post | January 2021 | What's new? | 5 min read

Deedmob update Januari: technische updates en meer!

Written by Gerbrand Holland

Hallo allemaal 👋👋


Ik hoop dat alles goed met jullie gaat en jullie een fijn begin van 2021 hebben gehad. ✨


Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat jullie een update email van mij gehad hebben (volgens mij November). Voor de nieuwe mensen op deze lijst: welkom! Eens in de zoveel tijd sturen we een mail waarin we de nieuwste technische updates uitleggen en wat leuke nieuwtjes delen vanuit het Deedmob netwerk. Er is weer veel gebeurd, dus laten we beginnen!


📰 Nieuws uit het Deedmob netwerk: (Technische updates volgen onderaan 👇)


💉 Rubriek buitenland: Volunteer for the vaccine. Onze Engelse vrijwilligerscentrale partner Spark Somerset heeft samen met de lokale gezondheidsautoriteiten een campagne opgezet om vrijwilligers te werven die helpen bij het uitrollen van het vaccinatieprogramma. O.a. de BBC berichtte erover (hier). Er zijn binnen twee weken al 500 vrijwilligers gemobiliseerd en het gaat hard. Meer info.


😷 Rubriek buitenland: Deedmob wint Prijs voor vrijwilligerswerk in de zorg van de International Association for Volunteer Effort en de Emirates Foundation (uit de Verenigde Arabische Emiraten). We hebben in een dag een oplossing voor ze ontwikkeld om gezondheidspersoneel te ondersteunen via vrijwilligerswerk op basis van de succesvolle Coronahelpers-formule. Het ziet ernaar uit dat dit binnenkort geïmplementeerd gaat worden, daarover later meer…


🙌 Weesp bedankt campagne van Versa vrijwilligerscentrale: Versa vrijwilligerscentrale en Gemeente Weesp hebben Deedmob Tools ingezet om automatisch bedankjes uit te delen aan vrijwilligers. Zo konden vrijwilligers via een nieuwe pagina in een druk op de knop een bedankje uitkiezen (bijvoorbeeld een mooie fles wijn) en kregen ze een unieke code toegestuurd waarmee ze kun bedankje konden ophalen bij deelnemende bedrijven. Meer informatie.


🙋 Het jaar van de vrijwilliger is begonnen! Het NOV organiseert een grote campagne rond het jaar van de vrijwilliger in 2021 genaamd Mensen maken Nederland. Hier hebben ze een Toolkit voor ontworpen zodat vrijwilligerscentrales makkelijk mee kunnen doen aan het Jaar van de vrijwilliger. Deze Toolkit hebben we omgezet in een mooie campagnepagina voor het Jaar van de Vrijwilliger (we hebben deze pagina alvast op iedere vrijwilligerscentrale site gezet). Zo'n campagnepagina is vooral handig voor het benaderen van lokale pers om aandacht te besteden aan het Jaar van de vrijwilliger: de pers kan dan eenvoudig naar jullie campagnepagina linken zodat mensen zich meteen in kunnen zetten. Hier lichten we een paar pagina’s uit.


Als onderdeel van de NOV Campagne is ook Bedankjevrijwilligers.nl in het leven geroepen door NOV. Hier kunnen vrijwilligers elkaar nomineren voor mooie prijzen. Wellicht leuk om mee te nemen in jullie communicatie!


❤️ Premier Rutte bedankt de vrijwilligers in Deventer: eind november hadden ze een mooie coup bij onze partner Deventer Doet, Premier Rutte sprak de inwoners van Deventer toe over hun fantastische inzet in 2020. Lees hier meer.


💯 1,000 vrijwilligers voor Versa vrijwilligerscentrale: Versa vrijwilligerscentrale uit het Gooi heeft nu al meer dan 1,000 vrijwilligers gemobiliseerd via hun Deedmob tools website. Zij zijn na VCUtrecht de tweede die deze mijlpaal geslecht hebben. Daar zetten we ze natuurlijk graag in het zonnetje voor, en daarmee vele anderen (o.a. De lokale pers en de regionale omroep in Noord-Holland)! Lees hier meer.


📺 VCUtrecht op TV: op 7 December, de nationale dag van de vrijwilliger, was VCUtrecht live te zien op RTV Utrecht. Onder andere directeur Judith Deynen en Deedmob CEO Boudewijn Wijnands spraken hier over de toekomst van vrijwilligerswerk. Ook maakte de wethouder de winnaars van de jaarlijkse vrijwilligersprijs bekend in Utrecht. Chapeau voor het hele VCUtrecht team! Kijk hier het fragment terug.


🚀 Lochem Doet is live: deze mooie gemeente uit het Oosten van het land gebruikt tegenwoordig Deedmob tools om vrijwilligers te vinden en te binden voor lokale organisaties. We hebben er samen met Goverien en Sonja van de vrijwilligerscentrale een prachtige website van gemaakt (al zeggen we het zelf). Neem hier een kijkje.


🚀 Gelderse handen is live: 2021 is mooi begonnen, want vrijwilligerscentrale Nijmegen en 9 andere vrijwilligerspunten uit Zuid-Oost Gelderland bundelen hun krachten op 1 nieuwe Deedmob tools website. Dit is een van de grootste websites tot nu toe binnen de Deedmob familie met duizenden vacatures. Op naar een mooie samenwerking. Hier kunnen jullie alvast een kijkje nemen.


🚀 De eerste universiteit (Leeds Beckett University) gebruikt nu Deedmob tools: ze hebben een intern platform opgezet om studenten te stimuleren om vrijwilligerswerk op afstand te doen in de stad. Dit is een mooie eerste testcase die we graag uitbreiden in met Nederlandse onderwijsinstellingen in de toekomst. Wordt vervolgd! Lees hier meer.


💡 Iamsterdam noemt Deedmob als een van de ‘companies that made a difference in 2020’: Een mooie vermelding! Lees hier het hele artikel


📺 Vrijwilligerspunt Westfriesland op TV: een leuk fragment van de omroep uit Noord-Holland over vrijwilligerswerk onder jongeren. Lees hier meer.


Technische updates:


1) 1-op-1 vrijwilligerswerk: We hadden al een tijdje de mogelijkheid om 1-op-1 vrijwilligerswerk te activeren op Deedmob tools websites. Dit betekent dat een gebruiker zonder tussenkomst van een organisatie een activiteit kan aanmaken en zelf aanmeldingen ontvangt. Het is vanaf nu ook mogelijk om hier goedkeuring voor aan te zetten. Oftewel jullie (als beheerders) krijgen dan bericht van nieuwe 1-op-1 activiteiten om deze goed te keuren / af te wijzen voordat ze gepubliceerd worden. Uiteraard hebben jullie dan ook de mogelijkheid om de activiteit nog aan te passen (bijvoorbeeld de tekst) voordat deze live gaat. We zullen een aantal van jullie direct benaderen om deze functionaliteit te bespreken / aan te zetten. Wil je deze functionaliteit op jouw website gebruiken? Stuur ons dan een mailtje. Zie hieronder alvast een filmpje over de functionaliteit (ps: niet genoemd in de video, maar degene die de 1-op-1 activiteit aanmaakt wordt uiteraard automatisch op de hoogte gesteld van goedkeuring/afwijzing).


https://www.loom.com/share/bf8561bb53a04b41b03b1b5d284b5799


2) Quick action knoppen op organisatiepagina: beheerders van organisaties kunnen vanaf nu binnen een klik een aantal handige acties doen, bijvoorbeeld een vacature/workshop/event/beheerder toevoegen. Zie hieronder een filmpje.

https://www.loom.com/share/40e9792c9e984a5e8be4f0b12d7d56f2


3) Verbeterde ervaring voor organisaties die aanmeldingen binnen krijgen: als organisaties voorheen op de knop ‘reageer’ op een aanmelding klikten vanuit de aanmeldings email, zagen ze niet meteen het berichtenscherm met de desbetreffende vrijwilliger. Vanaf nu wel. Ook zien organisaties meteen het telefoonnummer van de aanmelder.


4) Icoontjes op knoppen toevoegen: het is vanaf nu mogelijk om in de paginabewerker icoontjes aan knoppen mee te geven. Alle knoppen die naar de activiteiten zoekpagina gaan, krijgen automatisch een vergrootglas als icoontje mee. Op deze manier is het voor gebruikers altijd duidelijk als een knop naar de zoekpagina gaat (te herkennen aan het vergrootglas). Zie hier een filmpje voor verdere uitleg.


https://www.loom.com/share/b9bd9f86c0084a3eabcab01c816288ad


5) Op maat gemaakte organisatietags: we kunnen nu jullie eigen tags toevoegen aan organisaties. Denk bijvoorbeeld aan een tag voor organisaties die rolstoeltoegankelijk zijn, of een bepaalde vrijwilligersverzekering bieden. De tag gaat dan mee naar alle vacatures van die desbetreffende organisatie. Zie hier een filmpje met verdere uitleg:


https://www.loom.com/share/a40414b5c9ab44308c427542685f401e


6) Kleine fixes, verbeteringen aan de gebruikerservaring bij: proberen in te loggen met een verkeerd wachtwoord en/of met een verkeerd emailaders, proberen in te loggen met een emailadres dat al betaat, undo/redo functie bij het bewerken/aanmaken van activiteiten om het makkelijker te maken om fouten te herstellen, analytics unieke paginaweergaven


Tot snel bij de volgende update👋


TeamDeedmob


Share Post
Related Posts

📰 Deedmob nieuws: technische updates en meer

| What's new?
Hallo allemaal,

We hopen dat het goed met jullie gaat! We hebben weer wat nieuwtjes voor jullie ...
See more

Flitsupdate: Den Haag en vacature bij Deedmob

| What's new?
Vind hier meer informatie over onze flitsupdate!
See more

Nieuwsbrief April

| What's new?
Vind hier de nieuwsbrief van April 2021
See more

© Deedmob, B.V.
Translate content to English